Analyysivaaka

Analyysivaaka (tai semimikrovaaka) esittää punnittavan tuloksen neljällä tai viidellä desimaalilla ja tyypillisesti vaakaa käytetään milligrammasta kymmenien grammojen punnitsemiseen. Vaakamallin valintaan vaikuttaa pienimmän punnittavan näytteen massa, sekä halutun tarkkuustason tai toleranssin saavuttaminen, koska vaakamallien mittakennot ovat erilaisia. Hyvän suorituskyvyn mittakenno on nopea stabiloitumaan ja sillä voidaan punnita pieniä massoja. Tutustu vaihtoehtoihin alla olevista linkeistä tai tuoteluettelossamme.

Excellence-sarja

XPR- ja XSR-vaaka

UUSI
Advanced-sarja

MX ja MR -vaa’at

UUSI

Standard-sarja

MA ja LA-vaa’at

Advanced-sarja

MS-vaaka
Poistuu myynnistä kesällä 2024

Standard-sarja

ME-vaaka
Poistuu myynnnistä kesällä 2024

Analyysivaa’an hankinnassa tulee suorituskyvyn lisäksi arvioida puhdistettavuuden tarvetta ja ergonomiaa. Miten helposti vaaka ja sen punnitusalusta saadaan purettua ja koottua. Ergonomisuuteen vaikuttavat erilaisten apuvälineiden käyttö (Ergoclip koeputkille tai mittapulloille, motorisoidut ovet) tai ihan laitteen mitat – mitä kapeampi on punnitusalusta, sitä helpompi on ainetta lisätä punnituslaivaan tai mittapulloon.

Mikäli näytteen varautuminen staattisesti on ongelma, on se hyvä huomioida vaakaa hankittaessa. Erilaisia ionisaattoreita on saatavilla ja kannattaa ottaa käyttöön käytettävyydeltään paras mahdollinen.

Analytiikan työnkulku tulee huomioida siten, että punnitustulosten tallentaminen tai syöttäminen olisi mahdollisimman jouhevaa. Kirjataanko punnitustulos suoraan vaa’an näytöltä vai käytetäänkö tulostinta vai mahdollisesti tallennetaan suoraan järjestelmään.

Onko käytössä tiettyjä, usein toistuvia punnituksia, joille voitaisiin tehdä punnitustapahtumaa helpottavia menetelmiä.

gwb xpr56 mikroanalyysivaaka