Tarkkuusvaaka

Tarkkuusvaaka (tai yläkuppivaaka) esittää punnittavan määrän yhdestä kolmeen desimaalilla ja tyypillisesti vaakaa käytetään näytteiden punnitsemiseen sadoista milligrammoista ylöspäin.

Vaakamallin valintaan pienimmän punnittavan näytteen määrä, sekä halutun tarkkuustason tai toleranssin saavuttaminen, koska vaakamallien mittakennot ovat erilaisia. Tutustu vaakamalleihin alla olevista linkeistä ja tuotesivullamme.

Excellence-sarja

XPR- ja XSR-vaaka

Advanced-sarja

MS-vaaka

Standard-sarja

ME-vaaka

Tarkkuusvaa’an hankinnassa tulee lisäksi arvioida puhdistettavuuden tarvetta ja ergonomiaa. Kestääkö vaaka puhdistusaineita ja saako punnitusalustan helposti purettua puhdistusta varten. Suuri näyttö ja selkeät numerot ovat ergonomisuuteen vaikuttavia tekijöitä.

Mikäli näytteen varautuminen staattisella sähköisyydellä on ongelma, on se hyvä huomioida vaakaa hankittaessa. Erilaisia ionisaattoreita on saatavilla ja kannattaa ottaa käyttöön käytettävyydeltään paras mahdollinen.

Analytiikan työnkulku tulee huomioida siten, että punnitustulosten tallentaminen tai syöttäminen olisi mahdollisimman jouhevaa. Kirjataanko punnitustulos suoraan vaa’an näytöltä vai käytetäänkö tulostinta vai mahdollisesti tallennetaan suoraan järjestelmään.

Onko käytössä tiettyjä, usein toistuvia punnituksia, joille voitaisiin tehdä punnitustapahtumaa helpottavia menetelmiä.

gwb mettler toledo xsr tarkkuusvaaka minimipaino