Pipettien ylläpitoon ja niiden hallintaan liittyy monia kysymyksiä. Montako pipettiä laboratoriossa oikeasti on käytössä? Missä ne sijaitsevat? gwb mettler toledo calibry pipetin kalibrointiOvatko kaikki pipetit kalibroinnin suhteen ajan tasalla? Milloin seuraava kalibrointi olikaan tulossa? Minne ne tarkastuspäiväkirjat taas talletettiin? Täyttävätkö dokumentit vaatimukset? Kuinka nopeasti nämä tiedot oikeasti löytyvät?

Pipetti on yksi laboratorion tärkeimmistä työkaluista, jonka tarkkuus vaikuttaa moneen analyysitulokseen. Siksi on erityisen tärkeää pitää tästä työkalusta hyvää huolta, tarkastaa ja kalibroida se säännöllisin väliajoin. Ongelmaksi usein kuitenkin muodostuu helposti ylläpidettävä rekisteri tai tietokanta, josta tärkeimmät tiedot olisi nopeasti tarkastettavissa. Mettler Toledon Calibry -ohjelma on helppokäyttöinen, johon on tallennettavissa jokainen pipetti yksilöllisesti merkistä ja mallista riippumatta.

Kuinka usein pipetit tulisi tarkastaa ja kalibroida? Calibry-ohjelma sisältää Validointi -käsikirjan, jonka avulla pystytään luomaan tarkoituksenmukainen tarkastus- ja kalibrointikalenteri. Sen avulla voidaan määrittää myös sopivat tarkastus- ja kalibrointitilavuudet. Calibry-ohjelma toimii mm. Mettler Toledo -analyysivaakojen kanssa, jolloin punnitus kirjautuu suoraan ohjelmaan ja näin voidaan eliminoida täysin mahdolliset kirjausvirheet. Ohjelma ilmoittaa välittömästi täyttääkö pipetti kalibroinnin tai tarkastuksen vaatimukset. Laboratorion toimintaa pystytään tehostamaan ja samalla varmistamaan laadukas analytiikka.

gwb rainin pipetin huolto

Entäpä ne dokumentit? Mitä standardit taas sanoivatkaan niistä? Vai onko käytössä oma raportointipohja? Sisältääkö se kaikki vaadittavat asiat? Calibry luo automaattisesti ISO 8655 standardin mukaiset tarkastusraportit, jotka kestävät haastavammankin auditoinnin. Tarpeen mukaan raporttipohja on muokattavissa tarpeiden mukaisiksi.

Ota yhteyttä gwb@gwb.fi mikäli kiinnostuit Calibrysta. Poistetaan yhdessä turha epävarmuus ja tuottamaton työaika laboratoriostanne.