Retsch

Uutuus PM 300
MM 500 päivitetyt astiat

Brookfield

DVPlus -viskosimetri

Memmert

Vakuumikaappi
Olosuhdekaappi

Sigma

Sentrifuugit jokaiseen tarpeeseen

Micromeritics

Uudistunut Accupyc

Retsch – näytejauhatus ja seulonta

PM 300 – parannettu läpimeno helpommalla käsittelyllä

Planetaariset kuulamyllyt täyttävät kaikki vaatimukset nopeasta ja toistettavasta jauhatuksesta analytiikkaan. Niitä käytetään vaativimpiin tehtäviin laboratorioissa aina rutiinianalytiikasta kolloidiseen jauhatukseen ja edistyneeseen materiaalien kehitykseen. Uusi PM 300 on tehokas mylly, joka tarjoaa tehokkuuden ja helppokäyttöisyyden samassa paketissa.

kemianteollisuuden_mylly
kemianteollisuuden_mylly3
gwb pic pm300 lab person sample
Lue lisää PM 300 myllystä ja MM 500 jauhatusastioista

Suurien sentrifugaalisten voimien vuoksi näytteeseen voidaan kohdistaa erittäin suuri jauhatusvoima, joka jauhaa näytteen ominaisuuksista riippumatta lyhyessä ajassa. Mylly on ideaali tutkimuksellisiin tarkoituksiin, kuten mekanokemian saralla, mutta myös jauhatukseen nanometriluokkaan. Tärkein etu planetaarikuulamyllyllä on monipuolisuus, myllyyn on saatavilla monen kokoisia ja materiaalista valmistettuja astioita ja kuulia.

PM 300 soveltuu monille jauhatusmenetelmille ja parantaa jauhatusmääriä kahdella jauhatusasemallaan, sekä jopa 500 ml astioilla. Se soveltuu myös pienten, 3 ml:n näytteiden jauhatukseen. Uusi astiamalli EasyFit, jauhatuksen seurannan GrindControl ja aeration lids luovat täysin uusia mahdollisuuksia jauhatuksen suhteen.

Uudelleen suunnitellut MM 500 Nano ja Control astiat

 • Astioiden matalan kannen ansiosta jauhatusastiat täyttötilavuuden käyttö voidaan maksimoida – esimerkiksi kuitumaiset ja säikeiset näytteet saadaan pakattua paremmin astiaan, tai märkäjauhatuksessa astia voidaan täyttää paremmin
 • Loppuhienous jopa <100 nm, jopa 35Hz nopeuden ansiosta
 • Hyvin helppo kiinnitys ja käsittely astioille, paineensieto jopa 5 bar asti
 • Astiat voidaan pitää kiinnitettyinä jauhatustuloksen tarkastelussa
gwb
gwb pic mm500 multi cavity jars 10 25ml
gwb pic adapter 18 mm500 1800x1200 1

Usean onkalon astiat ja adapterit

Mahdollisuus jauhattaa useita pieniä näytteitä yhtäaikaisesti uusilla astioilla ja adaptereilla pienille näyteputkille. Käyttöaloina ovat yleensä kemianteollisuus, biokemialliset sovellukset, sekä lääketeollisuus. Pienen onkalon astioilla voidaan tehdä tuotekehitystä ja tutkimusta pienillä määrillä, ja onkalon ovaali muoto tehostaa jauhatustulosta. Onkalokannet helpottavat näytteiden kaatamista.

Adapteriin mahtuu jopa 18 näyteputkea (1,5/2,0 ml, esim. Eppendorf -putket) tai 9 teräsputkea. Kahdella jauhatusasemalla voidaan siis jauhaa jopa 36 yhtäaikaista näytettä yhdellä ajolla. Teräsputket ovat suositeltuja, mikäli näyte on jäädytetty tai lämmitetty, sillä muovinen näyteputki ei kestä mekaanista kuormitusta äärilämpötiloissa.

Brookfield – viskosimetria

DVPlus – viskosimetri

Kun vaaditaan tarkkuutta, nopeaa analyysiaikaa ja toistettavia tuloksia, DVPlus on ratkaisusi. 
 
AMETEK Brookfield:n DVPlus-viskosimetri sisältää ominaisuuksia, joita ei ole ennen nähty tämän hintaluokan laitteissa. DVPlus kykenee toimimaan itsenäisenä yksikkönä ja se sisältää parannellun käyttöliittymän, jota on helppo ja nopea operoida. Näin tulokset on saatavilla minuuteissa.  

gwb ametek brookfield logo
Lue lisää DVPlus -viskosimetrista
 • Tarkkuus ± 1,0 %, toistettavuus ± 0,2 %
 • Automaattinen mittausalueen laskenta:Full-Scale Range (FSR) 100 %:lleMaksimiviskositeetti laskettunanopeus/spindeli kokoonpanolla
 • 740 valittavaa nopeutta
 • Lämpötilapoikkeaman tunnistus
 • Selkeä 5″ värillinen kosketusnäyttö yksinkertaistetulla käyttöliittymällä
 • Laajennettu käytettävyys parannetuilla säätimillä ja reaaliaikaisella datalla
 • Mittaustila näyttää mm. seuraavan datan: Viskositeetti, lämpötila, vääntömomentti, nopeus/spindeli ja menetelmän tilan
 • Suora pääsy mittaukseen ajan funktiona
 • USB/Bluetooth liitettävyys
gwb brookfield dvplus viskosimetri

Memmert – lämpötilan hallinta

Memmert on erityisen tunnettu lämpökapeistaan, jotka kestävät lähestulkoon sukupolvelta toiselle. Mutta tiesitkö Memmertillä olevan paljon muitakin kaappeja olosuhteidenhallintaan? Alla muutamia yleisimpiä esimerkkejä perinteisten lämpökaappien lisäksi.

gwb memmert lampokaappi
Lue lisää vakuumi- ja olosuhdekaapeista

Vakuumikaapit

Sensorilliset lämmityshyllyt

 • Älykäs lämmitys yksittäisillä sensorillisilla lämmityshyllyillä takaa nopeimman lämmitys- ja prosessiajan. Ohjauspiiri reagoi tarkasti kosteuden muutoksiin ja ylläpitää asetetun lämpötilan yhdessä vakuumikuivauksen kanssa. Jokaista lämmityshyllyä voidaan kontrolloida ja kalibroida erillisinä yksikköinä

Merkittävästi lyhyemmät prosessiajat

 • Digitaalisesti kontrolloidut vakuumisyklit lyhentävät kuivausaikaa. Menetelmien luominen erilaisille lämpötilarampeille ja vakuumipisteille on helppoa ja nopeaa AtmoCONTROL -sovelluksen kautta

Säädettävä vakuumipumppu

 • Vakuumiuuni säästää jopa 70 % energiaa nopeuskontrolloidun ja kemikaaliresistanssin pumpun kanssa verrattuna kontrolloimattomaan pumppuun, kun käytetään porrasmenetelmiä. Ultimaattinen 2 mbar vakuumi avaa ovet monille sovelluksille.
gwb csm vo49 vacuum drying oven open 03 5e6aeba6e5 1

Olosuhdekaapit

Kaikki olosuhdekaapit eivät ole samanlaisia. Kosteus, ympäristöolosuhteet ja laaja
lämpötila-kosteus -työskentelyalue ovat merkittäviä tekijöitä oikeaa kaappia valitessa. Kun oikea laite ja sen parametrit ovat löytyneet, on mahdollista toimia jatkuva-operoitavasti ilman kondensaatiota tasaisissa olosuhteissa.

Olosuhdekaappi ICH stabiiliustestauksiin

Ympäristöystävällinen ja tehokas; ICH olosuhdekaappi soveltuu stabiiliustestauksiin kemian-, lääke-, elintarvike-, ja kosmetiikkateollisuuteen, ja käyttää hiilidioksidia jäähdyttäjänään. Memmertin yhtenä tavoitteena ympäristöyställisten kompressorijäähdyttimien tuominen lämpötilanhallintaan mukaan, joka näkyy ICH -malliston kehittämisessä. Tähän lisätään vielä kosteudenhallinta, jolloin jäätyminen ja kuivuminen saadaan tehokkaasti vältettyä.
gwb csm ich260 climate chamber open 52a5e71355 1

Ainutlaatuiset edut:

 • CO2 jäähdytinaine (R744) on ympäristöystävällinen
 • Intuitiivinen ja helppokäyttöinen
 • Digitaalisesti ohjelmoitava aktiivinen kosteutus ja kosteudenpoisto 10 – 80 % suhteellisen kosteuden alueella
 • Lämpötila-alue -10 – 60°C (ICH) tai 0 – 60°C (ICHL)
 • Laajat mahdollisuudet ohjelmointiin ja dokumentointiin käyttöliittymässä, integroidulla datan keräyksellä ja AtmoCONTROL:lla
 • Sisä- ja ulkokuori valmistettu erittäin laadukkaasta, korroosion kestävästä ja helposti puhdistettavasta ruostumattomasta teräksestä
 • Tuplaovet standardina; tuplaovet estävät kontaminaatiota ja lämpötilan muutoksia, sekä helpottavat merkittävästi kammion tarkastelua

Sigma

Sigman sentrifuugit tunnetaan korkeasta suorituskyvystään, luotettavuudestaan ja turvallisuudesta. Portfoliosta löytyy sentrifuugi ihan jokaiseen tarpeeseen, mikrolitran näytteistä litrasiin, astian muodosta riippumatta. Laitteita saadaan jäähdyttävinä, lämmittävinä, erityisen hiljaisina tai energiatehokkaina – laadusta tinkimättä.

Optioista löytyy myös IVD, inerttikaasuportti ja vesijäähdytys. Yksilölliset räätälöinnit ovat myös mahdollista, keskustele lisää edustajasi kanssa.

gwb csm sigma zentrifugen 2 16khl header 39b42121ac
Lue lisää sentrifugoinnin uudesta innovaatiosta

Itse sentrifuugin lisäksi valittava kokoonpano on tärkeä, sillä kemianteollisuudessa usein käsitellään lasiastioita happojen ja alkaalien sentrifugoinnissa, suuria sentrifugaalisia voimia ja suuren tilavuuden pulloja. Myös puhdastiloihin löytyy omat kokoonpanonsa. Lisävalikoimista löytyy esimerkiksi inerttikaasuportti, joka on erityisesti suunniteltu orgaanisten liuottimien sentrifugoimiseen.

Uutta sentrifugoinnin maailmassa:

Puhdistaminen ja ylläpito takaavat sentrifuugin toiminnan vuosiksi, esimerkiksi Swing-out -roottoreissa rasvaus on tärkeä osa oikeaa toimintaa. Pahimmillaan ilman ylläpitoa Swing out- roottori voi joutua epätasapainoon sentrifugoidessa.

Ei enää rasvaamista
Kiitos uuden Sigman Comfort -päällysteen, roottoreita ei enää tarvitse rasvata. Roottoria ja kannattimia voidaan käyttää useita vuosia ilman rasvausta. Tyypillisesti päällyste kestää n. 5 vuotta tavallisissa olosuhteissa, päällysteen käyttöikä kuitenkin riippuu käyttöintensiteetistä ja -tavasta.

Rasvaamattomuuden etu huolettomuuden lisäksi on kammion pysyminen puhtaampana.

Sigma Comfort -päällyste:

 • Ei rasvauksen tarvetta useaan vuoteen*
 • Turvallinen käyttö
 • Vältä epätasapainoa
 • Parempi näyteturvallisuus ja ylivertainen erottelutulos
 • Puhdas kammio

* Käyttöintensiteetistä riippuen.

gwb csm sigma comfort beschichtung 98a55de5cf

Micromeritics AccuPyc

Micromeritics julkaisi lokakuun lopussa täysin uudistetun kaasupyknometrinsä  AccuPycin. Tutustu laitteeseen tarkemmin TÄSTÄ ARTIKKELISTA.

gwb accupyc ominaisuudet

Kysy ratkaisuista lisää alueesi edustajalta tai osoitteesta gwb@gwb.fi