GWB-webinaari: Jauhatuksen ja seulonnan merkitys näytteenkäsittelyssä
torstaina 7.12. klo 9 – 10

Ilmoittaudu mukaan ajankohtaiseen webinaariimme jauhatuksesta ja seulonnasta TÄÄLTÄ. Webinaari on veloitukseton.

Näytteen jauhaminen riittävään hienouteen Retsch-myllyillä

RS200/RS300 -rengasmyllyt:

Retsch RS200 ja RS300 rengasmyllyjä käytetään, kun näytteiden loppuhienous tulee olla todella hienoa, jopa alle 20 µm. Molempien laitteiden toimintaperiaate on samanlainen: suurella energialla liikkuva rengas ja kiekko jauhavat näytteen kovalla paineella hankaamalla. RS200 myllyllä voidaan jauhaa pieniä määriä (15 – 250 ml) ja RS300 isompia, jopa 2000 ml näytemääriä. Laitteet soveltuvat kovien ja hauraiden näytteiden jauhatukseen kuten sementti, klinkkeri, mineraalit ja lasi. Ominaista laitteille on tehokas ja nopea jauhaminen ergonomisesti todella pieneen partkkelikokoon.

Tutustu täältä RS200 -myllyn testiraportteihin

Tutustu täältä RS300 -myllyn testiraportteihin

gwb retsch rs300

RS200:n tehokkaalla, mutta stabiililla plane drive päästään jopa < 20 µm hienouteen nopeasti ja toistettavasti. Myllyä voidaan käyttää huoletta täydellä teholla jopa haastavimpiin näytteisiin.

Jauhatusastian valinnassa tulee huomioida jauhettavan aineen materiaali ja jauhamisen jälkeen suoritettava analysointi. Laitteeseen on saatavilla monesta eri materiaalista tehtyjä astioita usealla tilavuudella. Laite tunnistaa automaattisesti agaatista ja tungstenkarbidista tehdyt astiat ja säätää nopeuden ideaaliksi suojaten astioita ja näytteitä.

gwb retsch rs200 inside
gwb retsch rs200 discs
gwb retsch rs200 jars

RETSCH suunnittelee laitteensa aina ergonomia ja käyttäjäkokemus edellä. Astioissa on liikuttamista varten kahvat ja astiat liukuvat paikoilleen myllyyn. Uusi kiinnitysmekanismi auttaa nopeaan ja turvalliseen kiinnitykseen, pienellä voimalla. Mylly varmistaa oikean kiinnityksen sensoreilla.

Hyödyt:
• Nopeus valittavissa 700 – 1500 rpm
• Uusi ergonominen suunnittelu tukee ergonomista astian liikuteltavuutta
• Nopea kiinnityssysteemi
• 10 tallennuspaikkaa valmiille menetelmille, suomenkielinen käyttöliittymä
• Tiivis, melueristetty jauhatuskammio
• Agaatin ja tungstenkarbidin automaattinen tunnistus (nopeuden pienentäminen materiaalin suojaamiseksi)

gwb retsch rs300
gwb retsch rs300 handles
gwb retsch rs300 lid
gwb retsch rs300 jars

RS300 -mylly on hyvä ratkaisu kun jauhettava näyte on tilavuudeltaan suuri tai näytteitä on paljon. RS300 -myllyllä voidaan jauhaa jopa 4 näytettä samanaikaisesti. Se on ideaali laite geologiaan, mineralogiaan, metallurgiaan ja rakennusmateriaalien analysointiin.

Hyödyt:
• Toistettavat ja homogeeniset näytteet 3D täryn ansiosta
• Vaihdettava kiertosuunta -Auto-reverse function (left/right rotation)-
• Ohjelmoitavat intervallimenetelmät
• Jauhatusastioiden tilavuus 50 – 2000 ml
• Pneumaattinen jauhatusastian sulkeminen
• Turvaominaisuus: mylly käynnistyy vain tunnistaessaan oikean pneumaattisen paineen
• Optiona: AutoLifter helpottaa painavien jauhatusastioiden nostamista

Retsch AS200 Control seulakone ja Mettler Toledo XPR -tarkkuusvaaka + LabX™ seulontamenetelmä

Retsch AS200 Control seulakone soveltuu tarkkaan partikkelikokoanalytiikkaan.

Prosessorin ansiosta heilutusnopeus on aina tasainen, joka mahdollistaa 100 % toistettavuuden eri AS200 Control -seulontalaitteiden välille. Seulakoneen liikkeen kiihtyvyyttä voidaan säätää, jolloin tulokset ovat vertailukelpoisia eri laboratorioiden välillä. Yhdessä kalibrointimahdollisuuden kanssa tulokset ovat vertailukelpoisia minnepäin maailmaa tahansa. Laite täyttää kaikki DIN EN ISO 9000 ff -standardin vaatimukset.

Punnitusratkaisu seulonta-analytiikkaan: XPR3003D5 tarkkuusvaaka ja LabX™

Seulonta-analyysia voidaan tehostaa käyttämällä Mettler Toledo tarkkuusvaakaa ja LabX™ -ohjelmaa. Yhdistelmän avulla nopeutetaan prosessia ja automatisoidaan laskentaa ja tulosten raportointia.
XPR or XSR precision balance connected to LabX™ laboratory software

Kaikki seulontaan liittyvät parametrit (tärykorkeus, aika ja intervalli) ovat nähtävissä laitteesta operoinnin aikana, sekä menetelmät ovat tallennettavissa laitteeseen.

(Through the integrated interface the instrument can be connected to a PC and controlled with the evaluation software EasySieve®. This program enables the user to carry out the whole sieving process and its subsequent documentation with convenience, accuracy and conforming to standards.)

Hyödyt:
• Kolmisuuntainen täry
• Seulat jopa 203 mm (8“) Ø
• Soveltuu märkä- ja kuivaseulontaan
• Mittausalue 20 µm – 25 mm
• 99 tallennuspaikkaa menetelmille
• Digitaalinen kontrollointi parametreille
• Seulan kiihdytys erillinen virrantaajuudesta
Patentoitu electromagnetic drive (EP 0642844)
Testimateriaalien tarkkailu DIN EN ISO 9000 ff -standardin mukaisesti

gwb retsch as200 control

Ohjattu ja automatisoitu prosessi

Prosessi voidaan käynnistää yhdellä klikkauksella vaa’asta. Vaaka ohjaa operoijaa askel askeleelta läpi koko prosessin. Vaaka tunnistaa seulan massan, jolloin punnitus voidaan tehdä ilman tulosten manuaalista keräämistä. Käyttöliittymän visuaalisuus helpottaa näytteen annostelua.

LabX™ tarjoaa tukensa laadukkaaseen ja jäljitettävään datanhallintaan. Hallinta ja laskenta voidaan täysin automatisoida, jolloin lopputulosten saaminen on nopeaa ja virheetöntä. Ohjelmisto on räätälöitävissä täyttämään yksilölliset vaatimukset ja integroitavissa yleisimpiin ERP/LIMS -järjestelmiin.

gwb mt xpr precision

Excellence -vaa’at, tehty kestämään

XPR ja XSR vaa’at ovat suunniteltuja kestämään haastavampiakin ympäristöjä. Vaa’at ovat helppoja puhdistaa ilman työkaluja ja irrotettavat osat ovat konepestäviä.

gwb milestone samplepreparation

Kun näytteenkäsittelyn seuraava vaihe on liuotus

Kuten kaikessa analytiikassa, myös alkuaineanalytiikassa näytteenkäsittely on yksi oleellisimmasta askeleista luotettaviin tuloksiin. Märkäpoltto tärkeä osa tätä, mutta on olemassa myös lisäratkaisuja tukemaan sujuvaa ja laadukasta työskentelyä. Epävarma näytteenkäsittely johtaa yleensä epävarmoihin analyysituloksiin.

gwb milestone pureacid

Ultra-puhtaan hapon saanti ja käyttö;
Mitä puhtaampi happo, sitä pienempi detektointiraja. Itsepuhdistamalla ultra-puhdas käyttöhappo voidaan säästää jopa 90 % kustannuksissa ja samalla voidaan varmistaa happoa aina olevan saatavilla riittävällä puhtaudella.
subPur/duoPur

gwb milestone reagenthandling

Reagenssien käsittely;
Reagenssien lisääminen on usein hidasta ja jopa työturvallisuusriski. Annostelun automatisoinnilla pystytään suojaamaan työntekijää vaarallisilta kemikaaleilta ja vapauttamaan työaikaa.
easyFILL

gwb milestone vesselhandling

Astioiden käsittely;
Oikeanlainen astioiden käsittely pidentää niiden käyttöikää, sekä parantaa työnkulkua. Automatisoitu korkin kiristys helpottaa tätä yksinkertaista, mutta resursseja syövää vaihetta.
easyCAP

gwb milestone microwave

Mikroaaltohajotus;
Happohajotus, eli märkäpoltto on hyvin yleinen näytteenkäsittelytapa alkuaineanalytiikassa. Menetelmä takaa paremman hajotuksen laadun tehokkaammin.
Roottorillinen ETHOS UP tai SRC ultraWAVE

gwb milestone filtration

Suodatus (valinnainen);
Joissain tapauksissa hajotuksesta jää kiinteitä partikkeleita näytteeseen, jolloin suodatus on tarpeellinen. Yleensä suodattaminen tehdään vanhanaikaisesti suodatinpaperilla, suppilolla ja painovoimalla tai yksitellen vakuumipumppua käyttäen. Suodatus on kuitenkin mahdollista suorittaa tehokkaasti ja samanaikaisesti SFS-24 -laitteiston avulla.
SFS-24

gwb milestone vesselcleaning

Astioiden puhdistus;
Luotettavien tulosten saamiseksi astioiden tulee olla puhtaat jokaisen näytteenkäsittelyn jälkeen. Happohöyrypuhdistus takaa ensiluokkaisen puhdistuksen ja turvallisemman työnkulun.
traceCLEAN

Memmert lämpökaappi löytyy lähes jokaisesta laboratoriosta

Yrityksen perustamisesta lähtien tinkimätön laatufilosofia on kulkenut jokaisessa Memmertin kehitystyössä. Estetiikka ja muotoilu yhdistettynä vertaansa vailla olevaan tarkkuuteen, luotettavuuteen, korroosionkestävyyteen, helposti puhdistettavaan ruostumattomaan teräkseen, laaja-alaiseen lämmitykseen sekä lämmityksen ja ohjauksen laitekohtaiseen vuorovaikutukseen tekevät siitä luokkansa johtavan valinnan.

gwb memmert steel
Sovellus esimerkkejä:
• Elektronisten ja mekaanisten komponenttien temperointi/poltto
• Aineiden kuivaus
• Lämmitetty säilytys muoveille, metalleille ja elektronisille  komponenteille
• Liiman komponenttien kovettaminen
• Olosuhderiippuvuus kaapeleissa
• Migraatiotestaus maaleissa ja lakoissa

Kontrolloitu ilmanvaihto

Jotkin menetelmät vaativat kontrolloitua ja tasaista ilmanvaihtoa. Näihin menetelmiin TwinDISPLAY on ehdoton valinta, sillä paneelilla pystytään ohjelmoimaan tuulettimen nopeutta ja luukkujen asentoa, sekä parametreja ja tallentamaan dataa AtmoCONTROLiin.
More on ”Why Memmert” – Memmert.

gwb twindisplay

Tarkkuus ja täydellinen lämpötilan hallinta

Mitä pienemmät lämmityselementit, sitä enemmän lämpöä tarvitaan kammion tasaiseen lämmitykseen. Siksi esimerkiksi 749 litran lämpökaapissa on 52 metriä lämmityselementtiä. 6 lämmityspiiriä voidaan kontrolloida erillisinä yksikköinä, jolloin haluttu lämpötila on aina tasainen kammion osasta riippumatta.
More on the “all-round surface heating” – Memmert.

gwb technologien wissen 2 13

Jauheiden ja granulaattien kuivaaminen

Jottei näytteet kuivuisi tai kiehuisi liuottimissaan, on Memmert tuonut vakuumiuunin turbo-kuivauksella ja vakuumisykleillä. Kaksi vakuumiarvoa voidaan asettaa, joiden välissä paine pysyy. Etuna on suuri määrä kuivaa ilmaa, joka imee kosteutta tehokkaasti, ja joka saavutetaan nopeassa ajassa ja voidaan sitten poistaa tehokkaasti vakuumilla.
Vacuum oven VO – Memmert.

gwb pulvergranulat

Energiansäästö

Jotta voidaan tuottaa todellisia säästöjä, innovatiiviset ideat, kuten Peltier -tekniikan hyödyntäminen on välttämätöntä. Verrattuna kompressoritekniikkaan, Peltier -tekniikka toimii taloudellisesti ja energiaystävällisesti lähellä haluttua lämpötilaa, sillä energiaa käytetään vain jäähdytykseen tai lämmitykseen. Hyvin hienot säädöt jäähdytyksessä ja lämmityksessä ovat mahdollisia tekniikan ansiosta.
Peltier heating/cooling system – Memmert.

gwb technologien temperierkonzept peltier system energieverbrauch 03