Pipetit ovat yksi käytetyimmistä työvälineistä laboratorioissa, ja kuten kaikilla välineillä, myös pipeteillä on elinkaarensa. Toisinaan myös laboratorion tarpeet ovat muuttuneet vuosien saatossa, mutta pipetit ovat pysyneet. Mitä asioita tulisi huomioida pipettejä valitessa, jotta voidaan varmistua luotettavasta ja tarkasta pipetoinnista?

Ergonomia – Pipetin ergonomia vaikuttaa merkittävästi pipetoitavaan tarkkuuteen ja työntekijän hyvinvointiin. 

• Mahdollisimman pieni männän vastavoima
• Millä voimalla kärki irrotetaan?
• Käytä pipettejä, joiden sormituki on mukava tuntuinen
• Vähennä toistavaa työtä elektronisilla ja monikanavilla tai kuoppalevypipeettoreilla

Puhdistettavuus ja huollettavuus – Ulkoistetusta vuosihuollosta ja –kalibroinnista huolimatta välillä saattaa olla tarve tehdä huoltotoimenpiteitä itse. Tästä syystä Rainin pipettien purkaminen ja huoltaminen on tehty mahdollisimman yksinkertaiseksi. Purkamiseen ei tarvitse ulkoisia työkaluja ja puhdistaminen on helppoa. XLS-sarjan pipetit ovat myös autoklaavattavia.

Monipuolisuus – Rainin pipetointituotteet sisältää lähes jokaiseen tarpeeseen sopivan pipetin. Tilavuuksia on 0,1 µl:sta aina 20 ml:aan asti. Lisäksi pipetit on saatavissa elektronisina, monikanavaisina ja jopa säädettävän välin monikanavat ovat saatavissa myös elektronisina. Laaja valikoima laadukkaissa kärjissä takaa sopivuuden erilaisiin sovellutuksiin.

Alla on esiteltyinä tämän hetken kiinnostavimmat pipetointituotteet:

Mettler Toledo Rainin NanoRep

Ensimmäinen elektroninen annostelija, jolla pystytään luotettavasti pipetoimaan jopa nanolitratasolla.

Nanorep soveltuu loistavasti kaikkeen analytiikkaan, johta voidaan kuvata sanalla toisto – kun nestetä annostellaan satoja kertoja, tulee laitteen olla tarkoitukseen sopiva. Esimerkiksi  LifeScience-sovelluksiin 96-kuoppalevyjen annosteluun tai kemian teollisuuden haastavien aineiden annosteluun.

gwb nimeton malli
gwb nanorep naytto
gwb nanorep pelkkakarki

• No Touch Off- tekniikka nopeuttaa työnkulkua ja vähentää ristikontaminaatiota. Unohda nestepintaan tai astian seinämään koskettaminen, No Touch Off –tekniikka tekee sen puolestasi

• Selkeä käyttöliittymä ja ergonomisesti suunnitellut painikkeet vähentävät pipetoinnin kuormittavuutta. Erittäin selkeä värinäyttö ja ohjaussauva helpottava asetusten muuttamista.

• Yksinkertaisuus – koko pipetin käyttöalue on katettu ainoastaan kolmen kokoisilla kärjillä, tarkkuudesta tinkimättä. Yhdellä kärjellä on annosteltavissa jopa 1000 annosta. Työskentele siis tehokkaammin, kuluta vähemmän muovia.

Smartcheck

Rutiinitarkasta pipettisi alle minuutissa

Vaaka tarkastetaan rutiinisti kalibrointien välillä, joskus jopa päivittäin. Miksi ei myös pipettejä? SmartCheck on minivaaka, jolla tarkastat pipettisi käyttökunnon alle minuutissa. Käyttö on yksinkertainen, pipetoi säiliöön kerran, jolloin laite tunnistaa käytetyn tilavuuden, jonka jälkeen laite ohjaa pipetoimaan kolmesti uudelleen. Laskettuaan systemaattisen ja satunnaisvirheen, se vertaa epävarmuuden annettuun toleranssiin ja selkeästi ilmaisee oliko pipetointi hyväksytty tai hylätty.

Laite on universaali pipettimerkistä tai mallista riippumatta, ja soveltuu myös monikanaville. Olipa tavoitteesi uusintojen vähentäminen tai riskien pienentäminen, SmartCheckillä voit tehdä sen alle minuutissa. Laite on myös erinomainen lisäapu pipetointitekniikan kouluttamiseen ja parantamiseen. 

UUTUUS: MicroPro 20 ja 300

Edullinen ja siirrettävä kuoppalevypipettori

Elektroninen 96-kanavainen pipettori parantaa kuoppalevytyöskentelyä yksinkertaisesta täyttötyöskentelystä aina monimutkaisempiin usean vaiheen työskentelyyn. Se soveltuu myös 384-kuoppalevyille. Lopputuloksena edullinen ja poikkeuksellinen tapa vähentää riskejä ja parantaa toistettavuutta. Markkinoiden pienin semi-automaattinen 96-kanavapipettori, jolla säästät tilaa esimerkiksi laminaarikaapissa. Laite on myös siirrettävissä keveydensä ansiosta.

gwb cq5dam.web .1280.1280 1
gwb cq5dam.web .1280.1280
gwb nayttokuva 2023 08 09 132606
gwb micropro naytto

• Automaattinen kärkien kiinnitys ja poisto
• Ohjelmoitava Pipetting Depth Recall™
Tarkka nopeuden säätö
Mahdollisuus tehdä monimutkaisia menetelmiä
Helppo luoda ja tallentaa räätälöidyt työohjeet ja menetelmät vastaamaan tarpeitasi
• Menetelminä mm. a
nnostelu, näytteen laimennus sekoittaen ja useiden nesteiden pipetointi kerralla

EarthRack – kompostoitava kärkipakkaus

Laboratoriossa ei aina ole mahdollista välttää muovinkäyttöä. Merkittäviä muovin kuluttajia ovat mm. pipetoitavat työvaiheet. Pahimmillaan kärkipakkauksia kuluu jopa kymmeniä päivässä.

EarthRack auttaa vähentämään pipetoinnista muodostuvaa muovijätettä. Kärkipakkaus on tehty valmistettu selluloosasta, joka on täysin biohajoava. Puhtaus on varmasti kysymys, joka nousee selluloosan käytöstä esiin. EarthRack on sertifioitu BioClean Green mukaiseksi, jolla varmistetaan niin pakkausmateriaalin kuin kärkien riittävä puhtaus. 

 

gwb earthrack dispose into compost bin lab bg vi i rnn 20230531 00181291.jpg
gwb earthrack 2 models er into compost bin tip deck into recycling lab bg vi i rnn 20230531 00181290.jpg
gwb earthrack load multi 200µl benchtop only 2 vi i rnn 20230531 00181292.jpg