GWB-uutiskirje 04/23 on täällä! Tässä numerossa:

Excellence –sarjan XSR ja XPR vaa’at 

Kun haluat vaa’altasi kestävyyttä ja pitkäikäistä suorituskykyä, on valintasi Excellence –sarjan XSR tai XPR vaaka. Sen ainutlaatuinen muotoilu on suunniteltu ergonominen punnitseminen edellä ja lopputuloksena tämä vaaka säästää niin pöytätilassa, kuin punnitukseen käytettävissä resursseissa.

Excellence –sarjalaisten helppokäyttöinen käyttöliittymä sisältää ominaisuuksia, joita ei muista vaaoista löydy. Punnitusta helpottavat erityisesti StatusLight, yksinkertaistettu vaa’an tasapainoitus ja SmartTrac – punnitusten visuaalinen ohjaus. Tulokset ovat helposti seurattavissa kattavalla Results –sivulta, joka kerää halutun datan aina vaa’an käyttötilasta punnitustuloksiin. Datalle on olemassa myös laajat vientiasetukset.

mettler toledo analyysivaaka rfid
Lue lisää Excellence-sarjasta

Mettler Toledo on panostanut laitteitensa tuotekehityksessä ergonomiaan ja sen on nähtävissä myös uusissa analyysivaaoissa. Punnitustaso on tehty mahdollisimman kapeaksi, jolloin spaatteli voidaan viedä todella lähelle punnituslaivaa. Käsi lepää mukavasti pöytää vasten. Molemmissa malleissa ovet ovat motorisoituja ja ne voidaan ohjelmoida kullekin käyttäjälle sopivimmalla tavalla käytettäviksi. Uusissa XPR-vaaoissa on oven avauksessa käytettävä liiketunnistin vaa’an rungossa, juuri parhaassa paikassa käytettävyyden kannalta. Motorisoidut ovet eivät ole ylellisyyttä vaan osa jouhevampaa ja helpompaa työskentelyä.

mettler toledo analyysivaaka pohjalevy

Itse punnitustapahtumaa parantavat huippuunsa optimoidut punnitusalustat SmartGrid analyysivaaoissa ja SmartPan tarkkuusvaaoissa. Punnitusalustan pinta-ala on minimoitu nopeuttamaan ja tarkentamaan punnitustulosta, samalla ohitse punnitut tuotteet putoavat alusta läpi ja eivät häiritse lopullista punnitustulosta. SmartGridin ansiosta vaaka tasapainottuu nopeammin koska ilmavirtaukset pääsevät tasaantumaan paremmin. Haastavammille punnitusastioille on myös omat ErgoClipinsä, joita on mm. mittapulloille, koeputkille ja jopa ruiskuille.

Tärkeintä unohtamatta, eli vaa’an ylläpitoa. Vaa’asta voidaan purkaa punnituskammion seinämät, punnitusalusta ja pohjalevy äärimmäisen helppoa puhdistusta varten. Osat voidaan myös pestä tarvittaessa koneessa.

gwb xpr helppo puhdistus

XPR-vaakaa voidaan myös päivittää – siihen voidaan hankkia myöhemmin automaattisesti toimiva jauheen ja nesteen annostelija. Automaattivaaka parantaa työntekijän työturvallisuutta vähentämllä altistumista haitalliselle punnittavalle aineella. Nesteen annostusta voidaan käyttää luoksen valmistuksessa – vaaka annostelee liuotinta punnitun aineen määrän mukaisesti haluttuun pitoisuuteen. Tällä tavalla voidaan jättää mittapullojen käyttö kokonaan ja käyttää halvempia vialeja liuosten valmistuksessa.

gwb mettler toledon xpr automatic balance dosing head vaihto

Vaaoista löytyvät useimmat tiedonsiirtoliitännät kattamaan erilaisia tarpeita. Mettler Toledon LabX-ohjelman avulla tarkastukset punnuksilla, viritykset ja punnitustapahtumat saadaan tallennettua erittäin helposti. Vaa’an käyttö LabX:llä ei vaadi viereen PC:tä vaan käyttö tapahtuu vaa’an näytöltä. LabX:n avulla saadaan tehtyä myös erilaisia menetelmiä, joissa voidaan suorittaa jopa laskutoimituksia. Hyvinä esimerkkeinä voidaan pitää seulapunnitusta ja kuiva-aine- tai kosteusmääritystä uunimenetelmällä. LabX.n avulla vaakatulokset saadaan myös helposti ja automaattisesti LIMS:iin ja ERP:iin.

seven-direct-kosketus

Koe pH-mittauksen edistyksellisyys huokealla hinnalla

Uusi SevenDirect –sarjan pH-mittarien käyttötuntuma on kuin high-end laitteissa, mutta varsin huokeaan hintaan. Laite on suunniteltu käyttäjän näkökulmasta niin, että sen oppiminen käy kuin itsestään ja sitä on miellyttävä käyttää.

pH-mittauksessa oikeanlaisen menetelmän käyttäminen on tärkeää ja sillä voikin helposti tehdä erilaisia menetelmiä näytekohtaisesti. Laite opastaa käyttäjäänsä, kertoen selkeästi ja visuaalisesti hyväksytyn ja hylätyn tuloksen, jolloin operoija voi suorittaa analyysit oikein ja luottavaisin mielin.  

Lue lisää SevenDirectistä

Laitteesta löytyy myös tärkeimmät asiat tulosten seurantaan ja dokumentointiin. Dokumentit täyttävät tarvittaessa GLP –vaatimukset sisältäen aikaleimat, näyte-, sensori- ja mittaajatiedot jokaisesta mittauksesta. Tiedot voidaan myös viedä automaattisesti tietokantaan tai printata suorittamisen ohessa.

Tämä mittari selviää helposti peruskäytöstä aina vaativimpiinkin olosuhteisiin ja vaatimuksiin – peruslaitteen hinnalla.

SevenDirect –pH-mittareiden hinnat alk. 1050 € (alv 0%).
Kysy lisää alueesi edustajalta tai osoitteesta gwb@gwb.fi 

LabX – Laboratorion työnkulku yhdessä ohjelmassa 

Ota seuraava askel laboratoriosi digitalisoinnissa. Anna LabX:n hoitaa kaiken työnsuorituksen ohjauksesta datan täydelliseen dokumentointiin auditointivarmasti. 

labx-links-systems
Lue lisää LabX:stä
 • Saumaton integrointi olemassa olevaan järjestelmään
  • LabX on täysin integroitavissa jo olemassa olevaan järjestelmään, kuten yleisimpiin LIMS tai kromatografian sovelluksiin. Siirrä kriittiset punnitustulokset automatisoidusti suoraan järjestelmiin vähentäen inhimillisiä kirjaamisvirheitä
 • Automatisoitu dokumentointi
  • LabX tallentaa tuloksesi sisältäen tärkeät metadatat suoraan keskitettyyn tietokantaan. Luo kustomoituja raportteja missä tahansa työnvaiheessa, tai anna automatisoinnin tehdä sen puolestasi
 • Keskitetty tietokannan hallinta
  • Käyttäjäprofiilit, työnkulun ohjaus ja laitekanta on hallittavissa keskitetysti. LabX:llä pystyt hallinnoimaan jokaista siihen kytkettyä laitetta, tarkastamaan laitteiden ylläpidon ajantasaisuuden, sekä tarvittaessa estämään käytön.
 • Parannettu tehokkuus
  • Täyden automatisoinnin ja kattavan työnkulun ohjauksen ansiosta ajansäästö ja virheiden vähentyminen tuo merkittäviä säästöjä. Anna LabX:n tuoda tehokkuutta työskentelyynne
gwb mettler toledo labx laitteet

LabX:n on mahdollista liittää jopa 60 laitetta samanaikaisesti. Liitettävissä ovat vaa’at, titraattorit, pH-mittarit, spektrofotometrit, tiheysmittarit, refraktometrit ja sulamispistemittarit. Vähennä merkittävästi kirjausvirheistä johtuvia analyysien uusintoja ja vapauta resursseja automatisoinnin avulla.